• De Black Pearls komen zondag naar de Lonjeweg.

    Wironruiters

Zondag is het Wironruiterdag

HIPPOLYTUSHOEF Een volle dag paardensport met mooie showelementen in de rijhal van de rijvereniging De Wironruiters aan de Lonjeweg. De traditionele Wironruiterdag wordt gehouden op zondag 21 januari en begint om 15.00 uur.

Het programma wordt geopend met een kür op muziek in verschillende klassen, gevolgd door een demonstratie, die wordt gegeven door de Black Pearls uit Nieuwe Niedorp. De kür op muziek wordt, volledig in stijl, gereden door zowel leden van de vereniging als niet-leden.

Het showteam de Black Pearls, bestaande uit amazones uit de Noordkop, doet op de zwarte parels - imponerende Friese paarden - op spectaculaire wijze mee aan deze ruiterdag. De amazones willen hun rijplezier en de schoonheid en het intelligente en moedige karakter van deze paarden tijdens de show in klassieke kleding, op mooie muziek en in een fijnzinnige choreografie, graag delen met het publiek.

Voorafgaand aan het programma de Wironruiterdag is er een officiele dressuurwedstrijd, waar in de klasses B tot en met M wordt gereden om de prijzen, deze begint om 10.00 uur. De rijhal van de Wironruiters is gevestigd op Lonjeweg 1, net buiten Hippolytushoef, naast de N99. Alle verrichtingen kunnen er vanuit de kantine, waar een hapje en een drankje klaar staan, worden bekeken. Er is ruime parkeergelegenheid en de entree is vrij.

De Wironruiters is een actieve vereniging waar vele wedstrijden en evenementen worden georganiseerd. Zo staat in de komende maand heel wat op het programma. Op zaterdag 10 februari is er een proefgerichte clinic, een dag later wordt er een open onderlinge dressuurwedstrijd gehouden voor ruiters zonder startpas. In het weekeinde daarop zijn er twee wedstrijden; op zaterdag 17 februari een oefenspringprogramma en op zondag 18 februari een dressuurwedstrijd voor paarden en pony's in de klassen B tot en met M2. Op 28 februari is er dan nog een puppyles voor aspirant-leden. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.wironruiters.nl.