• Tom de Visser, de Wieringer keeper van DWOW, in afwachting van een corner.

    Dick Helmerhorst

DWOW solide langs Succes: 2-1

WIERINGERWERF Het bekertreffen tussen derdeklasser DWOW en vierdeklasser Succes is geëindigd in een terechte 2-1 overwinning voor de thuisclub. Na een saaie, doelpuntloze eerste helft ontspon zich in het tweede bedrijf alsnog een aantrekkelijke streekderby.

Frank Ottens

Een prachtig gerolde groene mat en een heerlijk voetbaltemperatuurtje inspireerden beide ploegen in de eerste 45 minuten bepaald niet tot grootste daden. Welgeteld één kans (gemist door Succes' linksbuiten Jeroen Kleimeer, prima redding Tom de Visser); dat was het wel zo'n beetje. Schaakvoetbal, zoals dat heet, is wat de meer dan honderd toeschouwers in Wieringerwerf kregen voorgeschoteld.

Na rust trok DWOW het initiatief meer en meer naar zich toe met prima combinatievoetbal. Uit een van de knap uitgespeelde aanvallen ontstond een kans voor Martijn van Oers die oog-in-oog met Succes-goalie Martijn Lont beheerst afrondde, 1-0. Succes-trainer Wouter Rood reageerde vrijwel onmiddellijk door twee gepasseerde krachten, verdediger Ted Jorna en middenvelder Toine Bügel, in te brengen. En dit bood zowaar soelaas: Succes werd sterker, DWOW loerde op de counter. De tot dan onzichtbare Jeroen Kleimeer kreeg het in de 74e minuut op zijn heupen. Als Alberto Tomba in zijn beste dagen slalomde hij langs drie DWOW'ers, waarna hij het leder op de paal prikte. De rebound was voor Wonne van Bekkum een prooi: 1-1.

Toch was het de thuisploeg die er met de winst vandoor ging. Een voorzet van links werd door iedereen in de Succes-zestien gemist, behalve door Björn Vogelzang die bij de tweede paal de 2-1 binnentikte. Hij vierde dit overigens door zich als een soort van Wout Weghorst te laten bejubelen door de bierdrinkende hardcore-fans op het dakterras van de kantine… Net echt allemaal; daar in Wieringerwerf.

Geforceerd gingen de gasten uit Hippo nog op jacht naar de gelijkmaker, maar in de slotfase waren de beste kansen evenwel voor de counterende thuisploeg. Enkel door goed keeperswerk van Succes-goalie Martijn Lont bleef de stand verder ongewijzigd. Twee-één dus. Typisch zo'n overwinning waar DWOW de laatste jaren patent op lijken te hebben: met één doelpunt verschil winnen dankzij gedegen en solide voetbalspel.

Dat kun je van Succes nog niet zeggen. Het spel oogt rommelig, soms zelfs chaotisch. Oefenmeester Rood lijkt nog niet te weten met welk basiselftal hij straks de competitie zal gaan beginnen. In de week van Donyell Malen lieten zijn pupillen het wederom jammerlijk afweten. De tijd begint te dringen.