• Donyell Malen na weer een treffer voor PSV.

    ANP Foto

Donyell Malen langer bij PSV

EINDHOVEN PSV heeft het contract van Donyell Malen (20) opgewaardeerd en verlengd tot medio 2024. ,,Donyell is een veelzijdige aanvaller met scorend vermogen. Dat maakt hem speciaal," zegt technisch manager John de Jong tegen het ANP. ,,Hij heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt."

Donyell Malen werd op 19 januari 1999 in Westerland geboren. Via Succes in Hippolytushoef en Hollandia in Hoorn kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In 2015 stapte hij over naar Arsenal en in 2017 werd hij overgenomen door PSV. Malen heeft het naar eigen zeggen erg naar zijn zin bij deze club en denkt dat hij nog veel kan leren in Eindhoven. ,,Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter."

Bij de Eindhovense club speelde hij in zijn eerste seizoen in Jong PSV, waarvoor hij in 22 wedstrijden dertien keer scoorde. Aan het eind van die jaargang debuteerde hij ook in de hoofdmacht. Vorig seizoen was hij voornamelijk wisselspeler, maar kwam hij desondanks tot elf doelpunten in 41 wedstrijden. Nu Luuk de Jong naar Sevilla is vertrokken is Malen de nieuwe nummer 9 van PSV; trainer Van Bommel beschouwt hem nu als basisspeler.

In dit prille seizoen baarde hij opzien met het hakballetje, waarmee hij PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Basel in blessuretijd de winst bracht, en de voorzet in de return waaruit Bruma PSV naar 1-1 kopte. De Eindhovenaren werden in die wedstrijd desondanks uitgeschakeld voor deelname aan de Champions League.

Door kenners wordt Malen een grote toekomst voorspeld. Hij is inmiddels jeugdinternational en zou bij bondscoach Ronald Koeman in beeld zijn voor het Nederlands Elftal.