• De wandelaars genoten zichtbaar van de versieringen langs de route.

    Ronald Dasbach

Walking Wieringen by Night, een tocht vol verrassingen

OOSTERLAND De derde versie van de avondwandeling Walking Wieringen by Night is zaterdag toch nog een succes geworden. Ze moest in maart worden uitgesteld vanwege verwacht noodweer, waarvoor Code Oranje was afgekondigd. Dat betekent onder meer dat de verzekeringsmaatschappij de handen ervan aftrekt als men desondanks besluit een evenement door te laten gaan. Besloten werd daarom - en vanwege de veiligheid en het welbevinden van de deelnemers - de tocht uit te stellen tot zaterdag 7 september.

Henk Cornelissen

De deelnemers, ongeveer achthonderd in getal, zullen afgelopen zaterdag de geest opnieuw hebben zien dwalen, want de atmosfeer werd geplaagd door korte maar hevige regenbuien, tot vlak voor de eerste start, om zeven uur 's avonds, bij het gebouw van Scouting Corvus Corone aan de Keizerspoeldijk in Oosterland. Echter, na nog wat lichte regen in de vooravond bleef het droog en dat is wel zo prettig voor wie ruim achttien kilometer te voet heeft af te leggen, voor een groot deel ook nog door de duisternis. Maar de paden waren goed verlicht. Door de organisatoren, voortgekomen uit de volleybalvereniging 't Zwin in Den Oever, was alles tot in de kleinste details verzorgd. Voor wie onderweg even het gemak moest nemen, bijvoorbeeld, waren mobiele toiletten neergezet.

Oranje

'Holland' was ditmaal het thema en de deelnemers was gevraagd zich dienovereenkomstig uit te dossen. Dus was er veel oranje te zien, ook rood-wit-blauw. Niet alleen in de kleding van de wandelaars, maar ook in de ornamenten langs de route, waarvan de aanwonenden zich niet onbetuigd hadden gelaten. Het kwam ook tot uiting in de lekkernijen waarmee de deelnemers langs het parcours werden verblijd. Het Wieringer Visbakpromotieteam stond bij het speelterrein van Noordervenne kibbeling uit te delen. Op andere plaatsen werden typisch Hollandse lekkernijen als poffertjes en drop uitgedeeld. Zo werd het een tocht vol verrassingen en met veel blije wandelaars. Walking Wieringen by Night is na deze succesvolle derde keer niet meer van de kalender weg te denken.