Manege Warnaar met The Wizard of Oz op de Landbouwshow

OUDE NIEDORP Het is iets wat altijd is blijven trekken, het organiseren en uitvoeren van shows. Mandy Warnaar heeft daar sinds jongs af aan liefhebberij in. Thuis op de manege of met ponykamp was ze daar al mee bezig. Mooie shows, met paarden natuurlijk, want die horen bij haar leven. Op maandag 5 augustus staat ze met haar 30-koppige crew voor een groot publiek en voeren ze The Wizard of Oz op tijdens Landbouwshow Opmeer. Een stuk met alles er op en er aan. Muziek, feeën, een heks, een tovenaar, de helden uit het verhaal en natuurlijk paarden.

Co Schipper

Het begon allemaal klein, met die shows. De eerste uitvoeringen waren voor ouders en tegenwoordig staat ze om het jaar met een grote show op de Landbouwshow in Opmeer. Dat begon 15 jaar geleden, toen Mandy Warnaar zo'n show georganiseerd had om de nieuwe paardrijbak te openen. "Daar waren toen ook bestuursleden van de Landbouwshow bij. Zij vroegen of wij ons optreden ook bij hen wilden doen. We zouden optreden in ring 2, maar door omstandigheden kwam er ruimte in ring 1. Daar hebben we toen voor al dat publiek ons optreden gedaan en dit jaar is het dus alweer de zevende keer. Eerder speelden zij al Sneeuwwitje, Grease en The Lion King.

PAARDEN Mandy Warnaar heeft een manege aan de Langereis bij Oude Niedorp. Ze heeft het bedrijf over genomen van haar vader Piet. Een manege met ongeveer 35 paarden, waar lesgeven de belangrijkste activiteit is. Veel leerlingen doen mee met de show."We hebben dit jaar een hele enthousiaste groep." vertelt Warnaar.Dat moet ook wel, want anders lukt het niet, er gaat veel tijd in zitten. "Het is zo mooi om met zijn allen naar iets toe te werken. De ambiance die je dan op het laatst krijgt met duizenden toeschouwers geeft echt een boost." motiveert Warnaar. Ze zorgt ook altijd voor een stuk waar iedereen aan mee kan doen, van jong tot oud. Dat is natuurlijk niet eenvoudig, want het liefst willen alle deelnemers optreden op een paard. Maar dat gaat niet. Er is tenslotte van alles wat nodig, acteurs, ruiters en dansers.