• Cono

Zondag weer dagje bij de boer aan de Schervenweg

WIERINGERWERF Zes boerenbedrijven, aangesloten bij de coöperatie van Beemsterkaas, openen op zondag 7 april hun erf voor het publiek onder de noemer 'Dagje bij de Boer Dag'. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

Eén van deze bedrijven is van familie Groot aan de Schervenweg, ten zuidoosten van Wieringerwerf. Alweer voor de vierde keer is iedereen, die eens een kijkje wil nemen in een melkveehouderij, hier welkom van 11.00 tot 16.00 uur. Carolien, Edwin en Laura Groot ontvangen de belangstellenden hier zondag graag, samen met hun twee honden Bo en Tess, vijf katten en zo'n honderd koeien en 65 stuks jongvee die er op stal staan.

Er staan bovendien verschillende activiteiten op het programma. Zo kunnen de kinderen knuffelen met knuffelkoe Sientje of met een van de kalfjes. Misschien mogen ze een van de koeien wel een koeienkoek geven! En wie altijd al heeft willen weten hoe een melkrobot werkt, kan deze van dichtbij komen bekijken. Ook kunnen de kinderen meedoen aan een speurtocht in de stal, waarbij ze van alles te weten komen over koeien en de boerderij. En dan kunnen ze zich nog uitleven op een springkussen, zich laten schminken of aan een tafel knutselen en kleuren.

Bij een aantal kraampjes met streekproducten, die op het erf zijn opgesteld, en de Beemster Foodtruck kunnen de bezoekers terecht voor de lekkere trek. Het adres van de familie Groot is Schervenweg 22.

Meer informatie is te vinden op https://www.dagjebijdeboerdag.nl//boerderij-fam-groot.