• Vrouwen van Nu Wieringen

    Vrouwen van Nu WIeringen

Vrouwen van Nu Wieringen programma najaar 2019

27-08-2019, 11:34 | Lezersnieuws | Gea

Het programma van Vrouwen van Nu Wieringen biedt een diversiteit aan bijeenkomsten, bezoeken en activiteiten. Vrouwen van Nu verbindt vrouwen met elkaar en de samenleving. Verbinding en 'van alle markten thuis zijn', maakt Vrouwen van Nu tot de boeiendste vrouwenvereniging in Nederland. 

Het nieuwe seizoen zal worden afgetrapt met een High Tea met vakantieverhalen op 18 september. De Leeskring start op 17 september met het boek Post voor mevrouw Bromley. Een verhaal over moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen. De Leeskring komt eens in de zes weken bij elkaar om een gelezen boek te bespreken.

BinnensteBuiten is dit jaar het thema voor de Handwerkgroep. Wie van handwerken houdt is van harte welkom om eens kennis te komen maken. De groep komt eenmaal per veertien dagen samen. Tijdens de bijeenkomsten worden specifieke handwerktechnieken onderhanden genomen.

Donderdag 26 september een bedrijfsbezoek aan de Paardenkliniek Hollands Kroon, een moderne full-service paardenkliniek met vestigingen in Middenmeer en Wijdewormer. 

De interessegroep Kijk op Cultuur reist op 10 oktober, samen met de afdelingen Wieringermeer en Anna Paulowna, af naar de Vrouwen van Nu Beurs in Avifauna Alphen aan de Rijn. Met onder andere een lezing Nico Dijkshoorn, bekend van o.a. DWDD en Pascale Bruinen, voormalig officier van justitie die op 52-jarige leeftijd haar schrijvershart volgde.

Kunsthistoricus Jan Timmerman verzorgt de lezing over het leven van Rembrandt van Rijn en de tijd waarin hij leefde, op 16 oktober. Gasten zijn deze avond welkom.

Tuinclub De Korenaar bezoekt elke maand een bijzondere tuin in de regio. En hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt onze Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen. De Wandelgroep wandelt iedere woensdagmiddag op Wieringen of in de regio.

De Reiscommissie organiseert in het najaar een busreis naar een interessante bestemming. Bart Lankester vertelt op 20 november over zijn boek Kom vrouwen aangepakt. Gasten zijn deze avond welkom.

Een bezoek aan het bedrijf Fireware in Wieringerwerf staat op 28 november op het programma. Fireware stelt hulpverleners overal ter wereld in staat zo realistisch mogelijk te oefenen.

Voor meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen of mail naar vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.