• Sinterklaas heeft er weer veel zin in. ,,Eerst even de voet aan wal

    Henk Cornelissen

Sinterklaas geeft welkomstshow in kerk

DEN OEVER Sinterklaas zet komende zaterdag het eerst voet aan wal in Hollands Kroon. Rond 10.00 uur meert hij met zijn vele pieten aan in Den Oever, waar burgemeester Jaap Nawijn hem zal verwelkomen. De sint en de pieten hopen dat veel kinderen uit de wijde omgeving met hun ouders en grootouders zaterdagmorgen naar het haventerrein komen om de spectaculaire aankomst mee te maken. ,,Dan hebben we de miljoenen pepernoten niet voor niets gebakken!" zo luidt de boodschap vanaf Pakjesboot 12.

Anders dan eerdere jaren, zal Sinterklaas dit jaar vanaf de Oeverse haven in een gezamenlijke optocht naar de Michaëlskerk in Oosterland lopen. Daar begint om 11.30 uur een spetterend welkomstfeest. Voor wie dat iets te ver lopen is - 2 kilometer - is vervoer naar Oosterland beschikbaar. Maar natuurlijk willen Sinterklaas, zijn paard Amerigo en de pieten het liefst samen met de kinderen oplopen. In Oosterland worden de kleinsten getrakteerd op wat lekkers en kunnen ze meezingen met de muziekpieten. ,,Ik hoop ook in Oosterland alle kindjes na een jaar lang afwezigheid weer de hand te kunnen schudden," laat Sinterklaas vanaf de pakjesboot weten, ,,en natuurlijk op de foto te gaan!"

Na de grootse welkomstshow vertrekt de sint met zijn gevolg naar Hippolytushoef, waar hij om 14.45 uur hoopt aan te komen. Aansluitend is er een gezellig feest in de Hippolytuskerk. Samen met de pieten zingen de kinderen hier de mooiste liederen en wie dat wil kan ook hier met de sint en de pieten op de foto en hun vragen stellen. De laatste stop van het gezellige gezelschap is in Westerland. Rond 16.15 uur arriveert Sinterklaas in het dorpshuis 't Skrale End om met de kinderen de laatste stand van zaken door te spreken en de Pietendisco te aanschouwen. Uiteraard is ook hier voldoende gelegenheid om Sint en zijn Pieten vragen te stellen of om op de foto te gaan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg het laatste stoombootnieuws via Facebook.com/intochtsinterklaaswieringen.