Progressief Hollands Kroon wordt Anders

WIERINGERMEER Dat Progressief Hollands Kroon op 21 maart onder een andere naam aan de gemeenteraadsverkiezing zal deelnemen, was al bekend, maar sinds eergisteren weten we ook onder welke: Anders, met een uitroepteken. De naam werd eerder deze week goedgekeurd door de Kiesraad.

Als kiesvereniging heet Progressief Hollands Kroon officieel nog altijd Progressief Wieringermeer, de naam waaronder ze in 1989 werd opgericht. Voor de gemeenteraadsverkiezing in 2014 werd de naam veranderd in Progressief Hollands Kroon. De verenigingsnaam is echter altijd Progressief Wieringermeer gebleven.

Vorige week maakte de partij bekend niet langer meer als Progressief Hollands Kroon te willen voortbestaan. Ze is teleurgesteld in de recente ontwikkelingen in de gemeentepolitiek, die leidden tot het vertrek van twee wethouders en Hollands Kroon een slechte naam bezorgde. Een naam die de partij niet langer wil voeren, zo is gebleken. De keuze voor Anders als nieuwe naam heeft een eenvoudige reden. ,,Het betekent dat het gemeentelijk handelen moet veranderen, dat de lokale democratie het belang van de inwoners centraal stelt en dat een onpartijdige overheid de burger eerlijk behandelt zodat de burger weer vertrouwen krijgt in de lokale overheid," zo laat de partij weten.

Overigens gaat niet alles anders. Dorien Sybenga, nu het enige gemeenteraadslid voor Progressief Hollands Kroon, werd onlangs opnieuw tot lijsttrekker benoemd.