• De traptreden van de nieuwe dijk, inmiddels al goed gebruikt tijdens de Flora & Visserijdagen.

    Jan Wessels/HHNK

Lezers mogen stemmen op naam voor brug over coupure

DEN OEVER De werkzaamheden aan de dijkversterking in Den Oever zijn klaar. In deze laatste editie van de rubriek 'Ondertussen in Den Oever' brengt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) als dijkbeheerder en opdrachtgever van het project, onze lezers nog eenmaal op de hoogte van de gedane werkzaamheden en wat er nog te doen is.

,,We zijn klaar. Bijna twee jaar geleden zijn we gestart met de werkzaamheden voor het versterken van de Havendijk in Den Oever. De Havendijk in Den Oever heeft een ware metamorfose ondergaan. Van een groene dijk naar een betonen dijk met een speciaal op maat gemaakte getrapte bekleding; een tribune. Met de brug over de nieuwe coupure heeft de dijk een doorlopend wandelpad. De muren van basalt aan de havenzijde maken de dijk af. Met het verbreden van de kades in de Vissershaven en het onderhoud aan de havendammen zijn Den Oever en het achterland weer waterveilig voor de toekomst. Het kan zijn dat u onze medewerkers de komende weken nog treft voor het plaatsen van een hekje, het inspecteren van de grasbekleding of het herstellen van een kleine schade.

Naam coupure

Breng uw stem uit op de naam voor de brug over de coupure! Uit de 48 inzendingen hebben de leden van het voormalige bouwpanel, bestaande uit bewoners en ondernemers uit Den Oever, een top-drie geselecteerd. Van zondag 1 tot en met dinsdag 10 september kunt u uw stem uitbrengen op onze website www.hhnk.nl/poll. Wij nodigen u er van harte toe uit, uw stem digitaal uit te brengen.

Dijk in het licht

De winnende naam wordt op 26 september tijdens het eindevenement 'Dijk in het licht' bekendgemaakt. Die avond geven we de dijk terug aan Den Oever. Dit bijzondere moment vieren wij graag samen met iedereen uit Den Oever. Vooral om hen te bedanken voor het begrip en de medewerking tijdens de uitvoering, maar ook om te laten zien wat er allemaal op en rond de dijk mogelijk is. Wij zetten de dijk letterlijk in het licht. Tot de 26e!"