• Lara Hoekstra (12) en Pony Fabian werden onlangs zesde tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, klasse 1.

    Oscar Blom

Jubileumviering en Landelijke Open Manegedag bij Wironruiters

HIPPOLYTUSHOEF Ter ere van het 15-jarig bestaan van de rijhal van de Wironruiters is deze hal aan de Lonjeweg in Hippolytushoef open voor publiek. Zaterdag 21 september zijn de landelijke 'Open Manegedagen' en vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Voor de jeugd zijn er spelletjes, schminken, ponyrijden en knuffelen in de knuffelhoek. De leden van Wironruiters laten verschillende disciplines van de paardensport zien: estafettes te paard, springen, dressuur en carrousel. Wie interesse heeft in de ruitersport kan vanaf jonge leeftijd (3 jaar) terecht bij de Wironruiters.

Oscar Blom

Vuilnisbelt

Secretaris Linda Koning vertelt hoe trots de organisatie is op de realisatie van de binnenbak: "Vijftien jaar geleden is onze rijhal geopend, indertijd een bijzondere prestatie; van de 'vuilnisbelt' naar een binnenbak! Wij zijn er trots op dat we als vereniging dit toen op eigen kracht hebben weten te realiseren en nog trotser dat we het hebben weten te behouden. We focussen ons op dit moment op hoe wij als vereniging in de toekomst ook kunnen blijven bestaan en daar is dit feest een onderdeel van. We willen aan onze leden en paardenliefhebbers maar ook de omgeving en buurtverenigingen laten zien wie we zijn, wat we doen en wat er allemaal mogelijk is bij ons."

Diversiteit

De Wironruiters is een Landelijke Rijvereniging, Pony Club en MenVereniging en telt ruim 90 leden. Linda: "Activiteiten voor de jeugd zijn altijd een groot succes. Variërend van de puppylessen, elke eerste woensdag van de schoolvakanties, tot de tien opstartlessen voor kinderen die nog niet met de reguliere lessen mee kunnen rijden. Maar we organiseren ook diverse clinics en allerlei activiteiten. Deze diversiteit maakt juist dat mensen graag meedoen. We merken dat mensen tegenwoordig meer willen dan alleen springen of dressuur rijden."

Linda vervolgt: "In juli organiseren we elk jaar een puzzelrit voor menners en ruiters maar ook fietsers en wandelaars. Het buitenrijden gaat op eigen gelegenheid maar er worden wel groepjes gevormd uit onze leden. Er is zelfs een groepsapp waarin oproepjes gedaan worden wanneer iemand het plan heeft op buitenrit te gaan. Met de jeugd zijn we in april op excursie geweest naar een fokstal waar de hengsten gepresenteerd werden. En we zijn op 14 september vorig jaar met de vereniging naar de Horse Event in de Expo Haarlemmermeer geweest, een groots paardenevenement."

Vrijwilligers

Ook bij de Wironruiters zijn nieuwe vrijwilligers welkom. "Wij zijn een kleine maar zeer enthousiaste en actieve vereniging. We stellen ons ook kwetsbaar op wanneer het gaat om verbeteren. Zo hebben we onlangs deel mogen nemen aan het Rabobank Verenigingsondersteunings traject. Wij zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hiervoor hoef je overigens niet per se iets met paarden te hebben. Er staat een leuk team, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wilt u meer informatie over de Wironruiters? Kijk dan op www.wironruiters.nl. En noteer vooral onze open dag in uw agenda. Tot ziens op 21 september!"