Oeverse Fien (9) zwemt tegen ziekte ALS

DEN OEVER ,,Hoi, ik ben Fien en bijna tien. Ik heb twee konijnen en een zus. Zwemmen is mijn passie. En ik hoop dat iedereen mij steunt!" Zo stelt Fien van Luijt zich voor op de website van de Amsterdam City Swim. De leerlinge van basisschool 't Span in Den Oever heeft zich voor dat zwemevenement opgegeven om iets te doen tegen de ziekte ALS.

,,Omdat ik het een goed doel vind en het mij heel eng lijkt als je ALS krijgt. En natuurlijk is het leuk om door de grachten te mogen zwemmen," motiveert ze. De Amsterdam City Swim wordt gehouden op zondag 9 september en wordt dan voor de achtste keer gehouden. Jaarlijks krijgen vijfhonderd mensen in Nederland te horen dat ze lijden aan deze dodelijke zenuw- en spierziekte en hebben dan in het algemeen nog drie tot vijf jaar te leven. Met de opbrengst van deze sponsortocht wordt wetenschappelijk onderzoek gefinancierd, in de hoop bij de bron uit te komen en een manier te vinden om deze ziekte eens de wereld uit te krijgen.

Wie Fien wil sponsoren kan dit doen op www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/fien-van-luijt. Ze heeft al 120 euro ingezameld. Met hulp van onze lezers moet dat toch meer kunnen worden? Overigens kunnen zich via de website ook nog deelnemers opgeven. De lengte van de zwemtocht is voor volwassenen twee kilometer. Kinderen zoals Fien zwemmen in het bijprogramma zevenhonderd meter.