• Afke Schrale van Kwekerij Bloeiers.

    Henk Cornelissen

Kwekerij Bloeiers jubileert

SLOOTDORP Kwekerij Bloeiers van Afke Schrale, gevestigd op Wierweg 24, bestaat vijftien jaar. De kwekerij begon in 2003 op tweeduizend vierkante meter met grote hangpotten, gevuld met eenjarige zomerbloeiers, en bijzondere siervruchten.

Inmiddels is de oppervlakte uitgegroeid tot 9600 vierkante meter. Vooral in het voorjaar wordt vanuit de kas veel aan consumenten verkocht. Bloeiers heeft een zeer groot assortiment - meer dan vijfhonderd soorten - van eenjarige zomerbloeiers, grote hangpotten, kruiden en bijzondere groente. Bijna alles is zelf opgekweekt.

Dit jaar gaat de kwekerij vanaf 12 april weer open; dat is aanstaande donderdag. Vanwege het jubileum zijn er extra activiteiten. Aanstaande zaterdag komt Miek Stap naar de Wierweg. Zij is bloembollendeskundige, heeft gewerkt bij het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) en is nu werkzaam als creatief adviseur voor, onder andere, Verver Export. Zij is zaterdag de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden over het gebruik van bollen, meer bepaald zomerbollen in de tuin. Tevens is er verkoop van een mooi assortiment aan zomerbollen.

Zaterdag 28 en zondag 29 april zijn de jaarlijkse open dagen van Bloeiers. Er zijn dan gratis rondleidingen en de koffie en thee staan klaar. Bovendien is er voor elke klant een leuke verrassing. Openingstijden: maandag t/m donderdag 10.00-17.00 uur, vrijdag en zaterdag 09.00-17.00 uur, Koningsdag en hemelvaartsdag geopend van 10.00-16.00 uur. Zie voor meer informatie www.bloeiers.nl.