• Loco-burgemeester Theo Groot feliciteerde het diamanten huwelijkspaar met een bloemetje en een kopie van hun trouwakte.

    Paula Seijbel

Jans en Lies Blaauw zestig jaar getrouwd

WIERINGERWERF Op 24 mei 1958 trouwden Jans Blaauw (85) en Lies Blaauw-Schut (82). Vandaag vieren zij het zestigjarig huwelijk met familie en vrienden.

Jans is geboren in Slochteren. Vanwege het werk van zijn vader kwam hij in 1948 naar de Wieringermeer, waar Lies is geboren en getogen. In een feesttent op het Ir. Smedingplein vond hun eerste ontmoeting plaats. ,,Die moet ik hebben," dacht de toen 21-jarige Jans. Gelukkig was de aantrekkingskracht wederzijds. Na vier jaar verkering en een verloving, traden ze in 1958 in het huwelijk. Hun eerste huis stond in Kreileroord, later verhuisden ze naar een boerderij aan de Zeugweg. Daar hebben ze tot 1995 gewoond. Tot 2011 genoten ze van rustige jaren in het Zuiderpark, waarna hun huidige woning in Lelypark werd betrokken.

Onze verslaggever Paula Seijbel bezocht het jubilerende bruidspaar. Het interview is te vinden in de Wieringer Courant c.q. Wieringermeerbode van vrijdag 25 mei 2018 (ook op e-paper verkrijgbaar).