• Patricia Wijnmaken en Jan Wittink met de SHK en de cheque.

    Henk Cornelissen

Hospice gaat Het Tweede Thuis heten

HOLLANDS KROON Stichting Hospice Hollands Kroon hoopt over enkele maanden te kunnen vertellen, waar in de gemeente ze zich gaat vestigen. ,,We hebben iets op het oog, maar we zijn bezig om de financiering rond te krijgen. Er moet een groot bedrag op tafel komen," aldus Jan Wittink, de secretaris en vice-voorzitter van de stichting.

Wel is al een naam bekend voor het huis, waar terminaal zieken, die thuis niet verzorgd kunnen worden, in een huiselijke sfeer hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. ,,Het hospice gaat Het Tweede Thuis heten," aldus bestuurslid Patricia Wijnmalen. ,,De reden waarom we de locatie niet bekend maken is, dat er nu nog mensen wonen."

Zaterdagochtend kreeg Stichting Hospice Hollands Kroon 250 euro van de Senioren Hollands Kroon aangereikt in het seniorencomplex De Koppeling te Nieuwe Niedorp. Deze partij, de grootste fractie in de gemeenteraad, stelt aan het begin van ieder nieuw jaar vijfhonderd euro beschikbaar voor een burgerinitiatief. Nu waren dat er dan twee, waarover het bedrag gelijkelijk werd verdeeld. De andere helft van 250 euro ging naar Stichting Thuishuis Winkel. Voor de Senioren Hollands Kroon was het tevens de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart.