• Carolien, Edwin en Laura Groot houden op zondag 27 mei van 10.00 tot 16.00 uur open huis.

    Beemster Kaas

Dagje uit bij boerenfamilie Groot aan de Schervenweg

WIERINGERWERF Onder de vlag van Beemster Kaas wordt op zondag 27 mei het jaarlijkse Dagje bij de Boer gehouden. Negen boerenfamilies stellen hun bedrijf open voor iedereen van jong tot oud.

Eén van deze families is de familie Groot op Schervenweg 22, ten zuidoosten van Wieringerwerf. Het is voor de derde keer dat je er langs kunt gaan. Carolien, Edwin en Laura wonen hier samen met hun twee honden Bo en Tess, zeven katten en zo'n 95 koeien en 65 kalfjes. Op deze boerderij beslissen de koeien zelf of ze naar buiten gaan of lekker binnen blijven. Grote kans dus dat je hier de koeien van heel dichtbij kunt bekijken.

Er staan op dit Dagje bij de Boer leuke dingen op het programma. Zo kun je knuffelen met knuffelkoe Sientje, te herkennen aan haar kuif. Misschien mag je haar of de andere koeien wel een koeienkoekje geven! In de stal is er een leuke speurtocht uitgezet waarbij je van alles te weten komt over de dieren en de boerderij. Ook kun je je uitleven op een springkussen, laten schminken, knutselen en zijn er streekproducten te koop. Om deze dag niet te vergeten kun je zelfs op de foto gaan om deze te laten zien aan al je vrienden en vriendinnen.

Iedereen is van harte welkom op zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur op Schervenweg 22 in Wieringerwerf. Meer informatie is te vinden op www.dagjebijdeboerdag.nl/boerderij-groot.